Za mini mljekare i uljare na raspolaganju 150 milijuna kuna

Za mini mljekare i uljare na raspolaganju 150 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je 28. svibnja objavila natječaj za provedbu operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“objekti malog kapaciteta za preradu mlijeka i natječaj za provedbu operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“objekti za proizvodnju ulja iz Programa ruralnog razvoja RH.

Svrha ovih natječaja je povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po svakom natječaju (mini mljekare i uljare) iznosi 75.000.000 kuna.

Vrijednost potpore po projektu izgradnje/rekonstrukcije i/ili opremanja mini mljekare iznosi od 15.000 do 1.000.000 eura, dok vrijednost potpore za uljare po projektu iznosi od 15.000 do 400.000 eura, a intenzitet potpore po projektima iznosi 50% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

U oba natječaja, prihvatljivi korisnici su:

  • fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda
  • fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda
  • proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima koji uređuju rad proizvođačkih organizacija, pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda

Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 23. srpnja 2018. godine od 12:00 sati do 21. rujna 2018. godine do 12:00 sati. Više o natječaju možete pročitati ovdje.

Ukoliko ste zainteresirani za ishođenje bespovratnih sredstava za mini mljekare ili uljare molimo Vas da kontaktirate Finesa tim na kontakt broj 042/492-950 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće