Raspisan natječaj iz podmjere 6.4. za ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti

Raspisan natječaj iz podmjere 6.4. za ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 14. lipnja 2018. godine, Natječaj za provedbu Podmjere 6.4. »Ulaganja u stvaranje i razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti« – provedba tipa operacije 6.4.1. »Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima«, pri čemu ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 250.000.000,00 kuna.

Svrha ovog natječaja je razvoj postojeće nepoljoprivredne djelatnosti, uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.  Navedena potpora dodjeljuje se u obliku bespovratnih financijskih sredstava, pri čemu se po projektu financira do 70 % od ukupnih prihvatljivih troškova.

Najniži iznos javne potpore po korisniku iznosi 3.500 eura dok najviši iznos javne potpore po korisniku iznosi 200.000 eura u protuvrijednosti u kunama, tijekom razdoblja od tri uzastopne fiskalne godine.

U sklopu ovog Natječaja prihvatljivi su projekti za ulaganja u sektore:

  • Prerada i/ili marketing i/ili izravna prodaja proizvoda
  • Usluge u ruralnim područjima (usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima te intelektualne usluge)
  • Tradicijski i umjetnički obrti
  • te turizam u ruralnom području

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva koja prilikom podnošenja Zahtjeva za potporu moraju:

  • biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava najmanje 12 mjeseci;
  • u sektoru ruralnog turizma, sektoru prerade/marketinga/izravne prodaje proizvoda i sektoru tradicijskih i umjetničkih obrta Korisnici moraju posjedovati odgovarajući akt izdan od nadležnog tijela u skladu s nacionalnim zakonodavstvom za bilo koju djelatnost iz tog sektora;
  • Korisnici u sektoru usluga moraju posjedovati odgovarajući akt izdan od nadležnog tijela za obavljanje nepoljoprivredne djelatnosti za koju se traži potpora;
  • te moraju ispunjavati ostale opće uvjete propisane ovim Natječajem;

Prijave na Natječaj za operaciju 6.4.1. se mogu podnositi od 18. srpnja do 28. rujna 2018. godine, a više informacija možete pronaći ovdje.

Ukoliko ste zainteresirani za ishođenje bespovratnih sredstava, molimo Vas da kontaktirate Finesa tim na kontakt broj 042/492-950 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće