Objavljen natječaj za korištenje obnovljivih izvora energije u sektoru prerade poljoprivrednih proizvoda

Objavljen natječaj za korištenje obnovljivih izvora energije u sektoru prerade poljoprivrednih proizvoda

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju 14. lipnja 2018. godine po prvi puta u programskom razdoblju Ruralnog razvoja 2014-2020 objavila je natječaj za provedbu Podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ – provedba tipa operacije 4.2.2. „Korištenje obnovljivih izvora energije“

Prihvatljivi korisnici su mikro, mala, srednja i velika poduzeća, odnosno fizičke i pravne osobe registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda/upisane u upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana, a registrirane za preradu poljoprivrednih proizvoda najkasnije kod podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu.

Prihvatljivi troškovi za sufinanciranje su:

  • građenje/rekonstrukcija i/ili opremanje objekata za potrebe vlastitih proizvodnih pogona za: proizvodnju energije iz obnovljivih izvora; prijem, obradu i skladištenje sirovina za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora; obradu, preradu i skladištenje supstrata za organsku gnojidbu s pripadajućom opremom i infrastrukturom;
  • nabava strojeva za transport i primjenu supstrata za organsku gnojidbu na poljoprivrednim površinama s pripadajućom opremom i infrastrukturom.

Intenzitet potpore iznosi 50% prihvatljivih troškova, a vrijednost potpore po projektu iznosi od 15.000 EUR do 400.000 EUR, odnosno za početnike do 200.000 EUR.

Podnošenje prvog dijela Zahtjeva za potporu moguće je od 23. srpnja 2018. godine od 12:00 sati do 21. rujna 2018. godine do 12:00 sati.

Ukoliko ste zainteresirani za ishođenje bespovratnih sredstava za ulaganje u obnovljive izvore energije molimo Vas da kontaktirate Finesa tim na kontakt broj 042/492-950 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće