Nova kreditna linija HBOR-a za izradu projektne i ostale investicijske dokumentacije

Nova kreditna linija HBOR-a za izradu projektne i ostale investicijske dokumentacije

HBOR uvodi novi kreditni program kojem je cilj omogućiti investitorima sredstva potrebna za izradu projektne i ostale investicijske dokumentacije, poduprijeti stvaranje poticajnog okruženja za ulaganje u investicijske projekte i time posredno poticati razvoj proizvodnje proizvoda i pružanja usluga namijenjenih realizaciji investicijskih projekata.

Sredstvima kredita moguće je financiranje izrade idejnog rješenja, investicijske studije, troškovnika, studije utjecaja na okoliš, energetskog certifikata, ishođenja lokacijske, građevinske i uporabne dozvole te ostale dokumentacije koja je neophodna za realizaciju investicije.

Sredstvima kredita može se financirati priprema projekata javnog i privatnog sektora, a korisnici kredita mogu biti jedinice lokalne i područne samouprave, komunalna društva, trgovačka društva, obrti, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge i ustanove.

Korisnik kredita mora pri nabavi usluga pribaviti od isporučitelja usluga najmanje tri valjane i obvezujuće ponude te odabrati onu najpovoljniju. Zahtjev za kredit s pripadajućom dokumentacijom podnosi se izravno u HBOR.

Moguće je kreditiranje 100% troškova izrade projektne dokumentacije s PDV-om pri čemu je za korisnike koji posluju kraće od dvije godine prije podnošenja zahtjeva za kredit, iznos kredita ograničen do najviše 300.000 kuna, a njamanji iznos kredita za sve korisnike jest 100.000 kuna.

Kamate na kredit iznose 6% godišnje.

Izvor: www.hbor.hr

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće