Inovacije novoosnovanih MSP

Inovacije novoosnovanih MSP

Obavještavamo Vas da je objavljen Javni poziv Ministarstva poduzetništva i obrta za dostavu projektnih prijava u sklopu programa „Inovacije novoosnovanih MSP“.

Prihvatljivi korisnici su pravne ili fizičke osobe koje:

  • su neuvršteni MSP-ovi koja spadaju u mikro, mala ili srednja poduzeća sukladno definiciji utvrđenoj u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe 651/2014 i
  • su osnovane najviše 36 mjeseci prije dana predaje projektne prijave i
  • nisu raspodijelile dobit i koje nisu osnovane spajanjem.

Kroz navedeni program korisnici mogu ulagati u razvoj inovacija (materijalne i nematerijalne) koje trebaju rezultirati proizvodima koji su novost u ponudi poduzeća i/ili novost na tržištu. To uključuje aktivnosti poput:

  • komercijalizacije rezultata procesa istraživanja i razvoja
  • transfer tehnologije, inovativnog razvoja novih ili znatno poboljšanih postojećih proizvoda, usluga ili procesa;
  • stjecanja, provjere i obrane patenata i druge nematerijalne imovine, provedba prava intelektualnog vlasništva
  • angažiranje visoko kvalificiranih stručnjaka iz istraživanja i znanosti;
  • savjetodavne i druge potporne usluge za inovacije, uključujući i savjetovanja za mala i srednja poduzeća za zaštitu prava intelektualnog vlasništva i upravljanja.

Za navedena ulaganja mogu se ostvariti bespovratna sredstva u iznosu od 90% prihvatljivih troškova projekta, odnosno u iznosu od 150.000 do čak 1.500.000 kuna! Rok za predaju prijave je od 10.06.2016. do 31.12.2016. godine.

Ukoliko imate potrebu za gore navedenim ulaganjem slobodno nas što prije kontaktirajte na broj telefona 042/492-950 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće