Bespovratna sredstva za inovativan projekt društvu Fripol iz Ljubešćice

Ulaganja u razvoj inovacija glavni su pokretači današnjeg ekonomskog napretka i bitan faktor nacionalne ekonomske dobrobiti. Danas se sve više naglasak stavlja na inovativno promišljanje, a samim time i na investicije orjentirane na istraživanja i razvoj inovacija.

S obzirom na ulogu inovacija na globalnoj razini, s velikim zadovoljstvom ističemo kako je Fine'sa Consulting's tim bio dio uspješne pripreme inovativnog projekta za korisnika FRIPOL d.o.o. iz Ljubešćice pod nazivom „Vakuumski centrifugalni lijev rotacijsko simetričnih odljevaka“, odobren slijedom Poziva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“ , KK.01.2.1.02  u sklopu operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Ukupna vrijednost projekta je 13.976.714,21 HRK pri čemu dodijeljena bespovratna sredstva iznose 7.868.428,79 HRK. Projekt se provodi sa partnerom, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje pri čemu se u sklopu projekta provode aktivnosti industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja inovativnih proizvoda – rotacijsko simetričnih odljevaka nehrđajućeg čelika i legura s visokim oksidacijskim potencijalom kroz tehnologiju vakuumskog centrifugalnog lijeva.

U novom programskom razdoblju (2021. – 2027.) naglasak se stavlja na inovativno, zeleno i digitalno, stoga pozivamo poduzetnike da pristupe inovativnom promišljanju i krenu u pripremu svojih projektnih ideja!