OPG-u Novak Zlatko isplaćeno 2.259.257,01 HRK bespovratnih sredstava za ulaganje u sektor stočarstva

OPG-u Novak Zlatko isplaćeno 2.259.257,01 HRK bespovratnih sredstava za ulaganje u sektor stočarstva

Korisniku OPG Novak Zlatko iz Svetog Urbana Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je potporu u ukupnom iznosu od 2.259.257,01 HRK. Potpora je isplaćena u sklopu projekta pod nazivom „Ulaganje u dogradnju lagune i platoa za stajski gnoj i nabavku poljoprivredne mehanizacije“ koji je 2017. godine prijavljen na natječaj u sklopu operacije 4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“  te u sklopu projekta „Dogradnja farme muznih krava i silosa uz nabavku poljoprivredne mehanizacije i opreme“ koji je 2018. godine prijavljen na natječaj iz operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“. Potpora je isplaćena iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a intenziteti potpore iznosili su, za operacija 4.1.2. 70%, dok je intenzitet potpore za operaciju 4.1.1. iznosio 50% ukupno prihvatljivih troškova projekata. 

Kroz predmetne projekte realizirana je izgradnje i opremanje farme muznih krava, lagune, platoa za stajski gnoj te silosa, a uz navedeno nabavljena je poljoprivredna mehanizacija – traktor, balirka, cisterna za hlađenje mlijeka, cisterna za gnojnicu, mikser za gnojnicu, pumpa za gnojnicu, prikolica za stajski gnoj te traktorski utovarivač. 

Projekt je uspješno pripremljen i proveden unutar planiranog vremenskog razdoblja u suradnji sa Fine´sa Consultings timom. 

Čestitamo našem korisniku te mu želimo puno uspjeha u daljnjem poslovanju.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće