Objavljen poziv „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“.

Objavljen poziv „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je u svrhu podupiranja provedbe mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera objavilo Poziv „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva su mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuje sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti (osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda).

Prihvatljive aktivnosti su: 

  • Aktivnosti pripreme dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije;

  • Aktivnosti energetske obnove 

  • Podaktivnost 1: Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u proizvodnim pogonima;

  • Podaktivnost 2: Energetska obnova zgrada.

  • Aktivnosti upravljanja projektom i administracije te aktivnosti informiranja i vidljivosti.

Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih sredstava iznosi 266.000.000,00 HRK. Najniži iznos bespovratnih sredstava po projektnoj prijavi iznosi 200.000,00 HRK dok najviši iznosi 20.000.000,00 HRK. Intenzitet potpore kreće se od 45% do 85%, ovisno o veličini poduzeća, kategoriji aktivnosti i vrsti potpore.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 25. siječnja 2021. godine do 12.00 sati, a dostava projektnog prijedloga dozvoljena je najranije od 16. studenog 2020. godine od 10.00 sati.

Za detaljnije informacije o korištenju bespovratnih sredstava kontaktirajte tim Fine'sa Consultings koji će Vas provesti kroz cjelokupni proces projekta od razrade ideje do uspješnog završetka projekta.

Vaš Fine'sa consulting tim

tel: 042 492 950; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće