OPG-u Dodlek Mirjan isplaćeno 7.440.000,00 HRK potpore za ulaganje u sektor povrća

OPG-u Dodlek Mirjan isplaćeno 7.440.000,00 HRK potpore za ulaganje u sektor povrća

Korisniku OPG Dodlek Mirjan iz Belice Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je potporu u ukupno iznosu od 7.440.000,00 HRK. 

Potpora je isplaćena u sklopu projekta „Rekonstrukcija skladišta poljoprivrednih proizvoda i dogradnja nadstrešnice, opremanje skladišnih kapaciteta za povrće, ulaganje u sustave navodnjavanja i nabavka mehanizacije za proizvodnju povrća na otvorenom“ ukupne vrijednosti 15.297.368,89 HRK, koji je 2017. godine prijavljen na natječaj u sklopu operacije 4.1.1. „Rekonstrukcija, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednog gospodarstva – voće i povrće“. 

Projektom je realizirana izgradnja skladišta poljoprivrednih proizvoda i dogradnja nadstrešnice za spremanje poljoprivredne mehanizacije. Nabavkom transportne trake, stola za sortiranje, usipanog bunkera, stroja za punjenje sanduka i boks paleta modernizirao se i unaprijedio tehnološki proces manipulacije povrćem unutar skladišta. Prikolicom za krumpir, sadilicom krumpira, traktorskom prikolicom, kombajnom za vađenje mrkve, malčerom za krumpir, viličarom, traktorom, samohodnom prskalicom, malčerom za luk, vadilicom luka, rotodrljačom, rasipačem mineralnog gnojiva, plugom preokretačem, tanjuračom i sjetvospremačem značajno se podigla tehnološka razina primarne poljoprivredne proizvodnje. 

Negativni utjecaji sve učestalijih vremenskih neprilika, prije svega suše s ciljem osiguranja preduvjeta za organiziranje suvremene poljoprivredne proizvodnje ublaženi su ulaganjem u sustave navodnjavanja kojima će biti zahvaćena površina veća od 33 hektara.

Predmetna investicija OPG utjecala je na povećanje skladišnih kapaciteta te smanjenje rizika suše u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, uvedena su nova tehnološka rješenja u manipulaciji i čuvanju poljoprivrednih proizvoda te povećana produktivnost primarne poljoprivredne proizvodnje kroz nabavku suvremene poljoprivredne mehanizacije.

Čestitamo našem korisniku te mu želimo puno uspjeha u daljnjem poslovanju.  

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće