Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta

Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta

 

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2021. godinu. Pozivom se dodjeljuju bespovratna sredstva za poticanje konkurentnosti poduzetništva i obrta, a ukupna alokacija iznosi 3.000.000,00 HRK.

 

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) sa statusom tradicijskog tj. umjetničkog obrta. Najniži iznos potpore iznosi       20.000,000 HRK, a najviši 50.000,00 HRK. Intenzitet potpore je 100% ukupno prihvatljivih troškova.

 

Prihvatljivi troškovi:

 

·         nabava strojeva, postrojenja, opreme, alata i inventara

·         troškovi radova vezanih uz poboljšanje i prilagodbu poslovnog prostora za obavljanje poslovne djelatnosti (adaptacija prostora)

·         priprema, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja kvalitetom i normi te troškovi stjecanja Znakova kvalitete

·         upravljanje i zaštita intelektualnog vlasništva;

·         razvoj proizvoda – atestiranje opreme i instalacija, testiranje proizvoda

·         marketinške aktivnosti

·         edukacija/stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika

 

Prijave su moguće od 27. rujna 2021.do 09. listopada 2021.g stoga na vrijeme kontaktirajte naš Fine'sa Consultings je tim uz pomoć kojeg ćete prijavom na javni Poziv osigurati bespovratna sredstva, povećati svoju konkurentnost i posljedično doprinijeti očuvanju i razvoju tradicionalnih i umjetničkih obrta!

 

Ukoliko imate u planu investicije za rast i razvoj poslovanja, obratite nam se za informacije o mogućnosti korištenja  bespovratnih  sredstava. Fine´sa Consultings tim koji će vas provesti kroz cjelokupan proces od razrade ideje do uspješne realizacije projekta.

 

tel: 042/492-950; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće