Bespovratne potpore iz mjere 4

Bespovratne potpore iz mjere 4

1.) 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – Ulaganja u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice

Iznos potpore: 5.000 – 2.000.000 EUR

Prihvatljivo ulaganje u:  izgradnju i opremanje skladišta za žitarice i/ili uljarice sa sušarom, opremanje postojećih skladišta te izgradnju i opremanje sušare za žitarice i/ili uljarice. Pokriva i troškove kupnje zemljišta i objekata radi realizacije projekta te opće i nematerijalne troškove.

 

2.) 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkuretnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – Ulaganja u sektor mliječnog govedarstva

Iznos potpore: 5.000 – 1.000.000 EUR

Prihvatljivo ulaganje u:  izgradnju i opremanje novog objekta za životinje sa izmuzištem, rekonstrukciju postojećeg objekta  za životinje sa izmuzištem te opremanje postojećeg objekta za životinje.

 

3.) 4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“

Iznos potpore: 5.000 – 300.000 EUR

Projekt obuhvaća ulaganje u gradnju i rekonstrukciju skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate, strojeve za utovar, transport i primjenu organskog gnojiva te opće i nematerijalne troškove.

 

4.) 4.1.3. „Korištenje obnovljivih izvora energije“

Iznos potpore: 5.000 – 1.000.000 EUR

Prihvatljivo ulaganje u: gradnju/rekonstrukciju i opremanje objekata za prijem i transport sirovina, prostora za proizvodnju bioplina, oprema za sustav grijanja i dr.

 

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te Registar poreznih obveznika minimalno godinu dana odnosno proizvođačke organizacije relevantnog sektora (4.1.1. mliječno govedarstvo – sektor mlijeka i mliječnih proizvoda; 4.1.2. sektor stočarstva)

Intenzitet potpore navedenih natječaja iznosi 50% prihvatljivih troškova odnosno 70% ukoliko se radi o mladim poljoprivrednicima, ulaganjem u planinskim područjima ili zajedničkom projektu.

 

Ukoliko ste zainteresirani za navedeni natječaj ili trebate dodatne informacije, slobodno se obratite našem Fine'sa Consultings timu koji će Vas provesti kroz cjelokupni proces razrade ideje do uspješnog završetka projekta.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće