Bespovratna  sredstva za kampove

Bespovratna sredstva za kampove

Ministarstvo turizma početkom svake godine javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA. 

Subjekti koji mogu podnijeti zahtjev su trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge. Unutar programske mjere A2 „KAMPOVI I DRUGE VRSTE UGOSTITELJSKIH OBJEKATA ZA SMJEŠTAJ“ (kamp, kamp naselje, kampiralište, kamp odmorište, hostel i druge vrste ugostiteljskih objekata za smještaj) dodjeljuju se sredstva za:

• obnovu, proširenje i uređenje postojećeg KAMPA, podizanje kvalitete osnovnih i dodatnih sadržaja uz uvjet dostizanja više kategorije kampa za jednu zvjezdicu, odnosno zadržavanja kvalitete postojeće kategorije (minimalno 3*)

• izgradnju novih KAMPOVA, posebice kampirališta i kamp odmorišta, na područjima gdje takvih sadržaja nema (uz prometnice, jadransko zaleđe i kontinent)

• obnovu i uređenje drugih vrsta ugostiteljskih objekata za smještaj - hostela i drugih vrsta objekata za smještaj, te njihovih pratećih sadržaja u cilju povećanja standarda i kvalitete

• razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja: bazeni (minimalne vodene tlocrtne površine 30 m2 za vanjske i minimalne vodene tlocrtne površine 20 m2 za unutarnje bazene), sadržaji vezani za animaciju, sport i rekreaciju, sadržaji za djecu, zabavni i tematski parkovi i sl.

• povećanje i poboljšanje standardnih i propisanih uvjeta za osobe sa invaliditetom

• dostizanje uvjeta za dobivanje znaka zaštite okoliša Europske unije EU Ecolabel, sukladno Uredbi (EZ) br. 66/2010 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. studenoga 2009. o znaku za okoliš EU-a i Pravilniku o znaku zaštite okoliša Europske unije – EU Ecolabel (NN 110/14)

Intenzitet potpore iznosi 50% ukupno prihvatljivih troškova, a potpora može iznositi od 50.000 do 300.000 kuna. Za detaljnije informacije o mogućnosti iskorištenja bespovratnih sredstava kontaktirajte Fine'sa tim na broj telefona 042/495-950 ili putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) da bi se osigurao pravilan rad web stranice, unapređenje iste, a sve u svrhu poboljšanja iskustva u pregledavanju web stranice. Ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića odaberite Prihvaćam kolačiće, a ukoliko niste suglasni odaberite Odbijam kolačiće.
Saznaj više Prihvaćam kolačiće Odbijam kolačiće